Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σιδηρόδρομο
2 κιλά αρακά κατεψυγμένο
1 κουτάκι ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
4 κρεμμύδια ξερά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε καρέ τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας μας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τον σιδηρόδρομο να σιγοβράσει σε καπακωμένη κατσαρόλα. Μετά αυξάνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τον αρακά και το ντοματάκι, αν χρειάζεται βάζουμε λίγο νερό ακόμη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνει και ο αρακάς. Γίνεται πεντανόστιμο!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.