1 κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 με 1 1/2 κιλό κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
Λίγο κρασί
Αλάτι πιπέρι
Υλικά για το αυγολέμονο:
1 αυγό
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για μισή ώρα, ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές.
Πλένουμε τα σέσκουλα, τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε (τα κρεμμυδάκια μαζί με τα πράσινα φύλλα, τα σέσκουλα τα κόβουμε στα 4).
Αφού τσιγαριστεί το κοτόπουλο το σβήνουμε με λίγο κρασί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο και βάζουμε μια στρώση σέσκουλα, μια κρεμμυδάκια και μια άνηθο. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για τρία τέταρτα περίπου.
Μετά κάνουμε αυγολέμονο με 1 αυγό, ένα λεμόνι και 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ. Λιώνουμε το κορν με το λεμόνι και μετά χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε το ζουμί από το φαγητό και μαγειρεύουμε για ακόμα 3 λεπτά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.