Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
3 μάτσα σέσκουλα
1 πακέτο φασόλια χάντρες (μπαρμπούνια)
2 ξερά κρεμμύδια
4-5 σκόρδα
5-6 μικρές ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί φέτα ή ξυνομυζήθρα (προαιρετικά)
Βράζουμε για δέκα λεπτά τα φασόλια μας. Κόβουμε τις ντομάτες μας σε μικρά κομματάκια. Το ίδιο θα κάνουμε με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μας. Σουρώνουμε τα φασόλια μας και στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει. Τσιγαρίζουμε σε αυτό, μαζί, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε κατόπιν μέσα τα σέσκουλά μας, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα χόρτα μας. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν. Κατόπιν ρίχνουμε τα φασόλια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει ένα δεκάλεπτο και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν δεν είναι ημέρα νηστείας, τυρί φέτα ή ξυνομυζήθρα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!