500γρ. ανανά κονσέρβας (μία μεγάλη κονσέρβα)
500ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
250ml γάλα πλήρες
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
75γρ. ζάχαρη
25γρ. κορν φλάουρ
1 βανιλέτα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο, με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτο το μείγμα μας. Κοσκινίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι πάνω από το μείγμα το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το γάλα και τη βανιλέτα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το μείγμα μας να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει εντελώς. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 300ml από την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει. Στο μπλέντερ βάζουμε τον ανανά στραγγισμένο και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει πολτός. Τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το δουλεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του ανανά στο μπωλ με την κρέμα και τα χτυπάμε μαζί. Βάζουμε το σεμιφρέντο ανανά σε μεταλλικό μπωλ παγωτού ή σε φορμάκια και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 περίπου ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε πεντανόστιμο σεμιφρέντο ανανά. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να το διακοσμήσουμε με σαντιγύ, καβουρδισμένα αμυγδαλάκια ή κομμάτια ανανά. Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε μέσα σε ανανά που έχουμε αδειάσει το εσωτερικό του.
Καλή απόλαυση.