1/2 κιλό φράουλες
400γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
30 μπισκότα σαβαγιάρ
6 φύλλα ζελατίνης
140γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά λικέρ φράουλας (ή άλλο ποτό με φράουλα)
1 λεμόνι
1 βανιλέτα (ένα χάρτινο σακουλάκι)
Φροντίζουμε να έχουμε περίπου 20-30 παγάκια στην κατάψυξή μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 150γρ. νερό και 80γρ. από τη ζάχαρη και το βράζουμε να γίνει σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα του το λικέρ φράουλας.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπωλ με κρύο νερό.
Κρατάμε 8 από τις πιο ευπαρουσιάστες φράουλες και τις υπόλοιπες τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα δουλεύουμε να λιώσουν τελείως. Σουρώνουμε το μείγμα αυτό για να φύγουν όλα τα σποράκια από τις φράουλες.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το ένα τέταρτο από το μείγμα της φράουλας, το ζεσταίνουμε και διαλύουμε σε αυτό στραγγισμένα τα φύλλα ζελατίνης. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό μείγμα λίγο λίγο στο δοχείο με τις υπόλοιπες φράουλες και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει σκεπάζουμε με μεμβράνη το δοχείο μας και το βάζουμε στην κατάψυξη για είκοσι λεπτά.
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα παγάκια και πάνω στο μπωλ με τα παγάκια βάζουμε ένα άλλο, μικρότερο μπωλ όπου φτιάχνουμε σαντιγύ χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και μόλις σφίξει κάπως προσθέτουμε και την βανιλέτα. Βγάζουμε το μείγμα με τις φράουλες από την κατάψυξη και το ακουμπάμε κι αυτό πάνω στο μπωλ με τα παγάκια. Ανακατεύουμε μέσα του την σαντιγύ που φτιάξαμε.
Παίρνουμε ένα σκεύος κατάλληλο για σαρλότ (βαθύ) και το στρώνουμε με διαφανή μεμβράνη. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι που φτιάξαμε πρώτο πρώτο, για ελάχιστα δευτερόλεπτα και στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα με σαβαγιάρ. Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα με την σαντιγύ πάνω τους, κόβουμε λίγα κομματάκια από τις φράουλες που φυλάξαμε, σκεπάζουμε με μείγμα σαντιγύ και τέλος σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο σιρόπι. Σκεπάζουμε και από πάνω με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο πάνω μέρος της φόρμας ένα βαρύ πιάτο. Αφήνουμε την σαρλότ μας να κρυώσει στο ψυγείο για οκτώ τουλάχιστον ώρες.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε και την υπόλοιπη διαφανή μεμβράνη και στολίζουμε με φετούλες από τις φράουλες που κρατήσαμε για διακόσμηση. Η σαρλότ με φράουλες είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!