Υλικά:
1 1/2 κιλό σαρδέλες
3-4 πιπεριές κέρατο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
Αλάτι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας τα λέπια, τα κεφάλια και τα εντόσθια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί τις απλώνουμε πάνω του, βάζουμε στα κενά κομμάτια από τις πιπεριές και ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου, περιχύνουμε με το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο ξύσμα εδώ κι εκεί, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε πεντανόστιμο, υγιεινό και αρωματισμένο ψαράκι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.