Σαρδέλες
Ντομάτα
Πιπεριά (προαιρετικά)
Σκόρδο
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Πιπέρι (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε (βγάζουμε τα εντόσθια και τα βράγχια, και αν είναι μεγαλούτσικες σε μέγεθος τις τρίβουμε απαλά εξωτερικά για να φύγουν τα λέπια τους), πλένουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε το φύτρο του και κόβουμε την κάθε σκελίδα στα 6-8 κομμάτια. Μοιράζουμε το σκόρδο να πάει παντού μέσα στο ταψί και στη συνέχεια στρώνουμε τις σαρδέλες και τρίβουμε πάνω τους λίγη ρίγανη. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες ντομάτες και πιπεριές και με αυτές σκεπάζουμε τα ψαράκια μας. Τρίβουμε λίγη ακόμη ρίγανη πάνω από τις ντομάτες και αν θέλουμε και λίγο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα και οι σαρδέλες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!