20 τεμ. σαρδέλες
20 τεμ. αμπελόφυλλα
Ρίγανη, αλάτι
Χυμός από δυο λεμόνια
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από εντόσθια και κεφάλια. Τις πλένουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις μαρινάρουμε για 2-3 ώρες με τη ρίγανη, το αλάτι, το λεμόνι και το λάδι. Τυλίγουμε κάθε σαρδέλα με ένα αμπελόφυλλο. Τις βάζουμε στο ταψάκι ξανά, ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά. Στη μισή ώρα περίπου ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καλαϊτζάκη Βιβή και την ευχαριστούμε πολύ!
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!