Σαρδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 χούφτα μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βάζουμε στο μούλτυ, ένα μεγάλο κρεμύδι, μια χούφτα μαιντανό, τρία – τέσσερα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Γίνεται ένας πράσινος παχύρευστος πολτός. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια. Τις βάζουμε σε ένα τάπερ και τις ανακατεύουμε καλά με τη μαρινάδα. Τις βάζουμε στο ψυγείο για δυό τρεις ώρες και μετά όπως είναι πασαλειμμένες με τη μαρινάδα τις ψήνουμε στα κάρβουνα προσέχοντας να μην αφροκαούνε. Άντε και… καλά κρασιά!!!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Διονύσης Καχρίλας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!