Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κιλό ταχίνι
700γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξηροί καρποί
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια (δεν θέλουμε να πάρει σκούρο χρώμα). Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Περνάμε τους ξηρούς καρπούς από ένα τηγανάκι να τους καβουρδίσουμε. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε το ταχίνι. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την λιωμένη ζάχαρη λίγη λίγη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Όσο χτυπάμε τον χαλβά μας, τόσο εκείνος ασπρίζει. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια μεγάλη μπασίνα, ζυμώνουμε με τα χέρια, προσθέτουμε τους καβουδισμένους ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν κι εκείνοι καλά με το χαλβά μας. Ρίχνουμε σε φόρμα και πατάμε καλά με τα χέρια μας. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!