10 λεπτά φύλλα ζύμης
50γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την γέμιση:
500γρ. φράουλες
10γρ. βούτυρο
20γρ. brandy
100γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Χυμός από 1 πορτοκάλι
10γρ. ξύσμα πορτοκάλι
100γρ. φουντούκια χοντρό – αλεσμένα
100γρ. αμύγδαλα χοντρό – αλεσμένα
100γρ. ζάχαρη
Υλικά για το σιρόπι:
250γρ. ζάχαρη
250ml. νερό
1 ξυλάκι κανέλα και 1 φλούδα πορτοκάλι
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και τις φράουλες. Μετά από δυο λεπτά αρχίζουμε διαδοχικά και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά της γέμισης να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 20 λεπτά.
Παίρνουμε δυο φύλλα τα βουτυρώνουμε βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο τα κόβουμε κατά μήκος και φτιάχνουμε 2 λωρίδες. Απλώνουμε ένα πολύ πολύ αραιό στρώμα από τη γέμιση με τη φράουλα σε όλη την επιφάνεια της λωρίδας του φύλλου και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά 180 βαθμούς και ρίχνουμε το σιρόπι μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Μετά 2 ώρες κόβουμε διαγώνια τα μπαστουνάκια 5 cm.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Μάθετε για την ταβέρνα της Βιβής «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!