Υλικά:
Ψωμάκια για σάντουιτς ή μπαγκέτα κομμένη
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2/3 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/3 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τις κονσέρβες του τόνου. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με το ξύδι μπαλσάμικο και προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, τον τόνο σε κομματάκια, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε την τονοσαλάτα μας να κρυώσει στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας στη μέση και τα γεμίζουμε με την τονοσαλάτα που φτιάξαμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.