3/4 του κιλού περίπου κοτόπουλο
10 ψωμάκια μπριόζ μπουκίτσες ή 4-5 μεγαλύτερα
1 φλιτζάνι μαγιονέζα Hellmann’s
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
Λίγο μαϊντανό
2-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές κάρυ
Προαιρετικά 1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλου ή λαχανικών
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει, διαλύουμε τον κύβο νοστιμιάς και βράζουμε το κοτόπουλό μας για μισή ώρα περίπου. Βγάζουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε από τις πέτσες και τα κόκκαλα και κόβουμε το κρέας του σε μικρά-μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και το χυμό απ’ το λεμόνι, και όταν ανακατευτούν καλά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κάρυ, το κοτόπουλο κι ανακατεύουμε πάλι καλά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας, αλείφουμε απ’ το μίγμα και σερβίρουμε.