Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
Τυρί ρικότα
Σάλτσα πέστο
Αλμυρές μπατονέτες (μπαστουνάκια)
Ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
Ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
Ντοματίνια
Φυστίκι αιγίνης
Αρακά
Καλαμπόκι
Αν δεν θέλουμε ή δεν έχουμε τυρί ρικότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντιπ αβοκάντο ή ντιπ ροκφόρ αρκεί να προσέξουμε να φτιάξουμε τα μείγματα λίγο πιο “σφιχτά” από όσο λένε οι συνταγές τους.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την ρικότα με την σάλτσα πέστο (σε 250γρ. ρικότα προσθέτουμε 1 κουταλιά σάλτσα πέστο).
Αλείφουμε γενναιόδωρα τις φέτες του ψωμιού με το ντιπ. Κόβουμε τις φέτες σε ισοσκελή τρίγωνα ίδιου μεγέθους. Στη μέση των μισών τριγώνων βάζουμε μια αλμυρή μπατονέτα και σκεπάζουμε πιέζοντας δυνατά. Αλείφουμε με ντιπ και την πάνω μεριά των τριγώνων και διακοσμούμε με φετούλες και μυτούλες από τα ντοματίνια, ροδέλες από τις ελιές, χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης, αρακά (βρασμένο), καλαμπόκι (βρασμένο) κτλ. Στολίζουμε τα σαντουιτσάκια ελατάκια σε πιατέλες και τα προσφέρουμε.