6 φέτες μπέικον μαγειρεμένες, τραγανές
4 μεγάλες φέτες ψωμιού
4 φύλλα μαρουλιού
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
8 κουταλιές τριμμένο ροκφόρ
3 κουταλιές μαγιονέζα Χέλμανς
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Λίγο ξερό ή φρέσκο άνηθο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες το μπέικον έτσι ώστε να γίνει τραγανό. Κόβουμε τη ντομάτα σε μισές ροδέλες και το μαρούλι στα δύο το κάθε φύλλο του.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη μαγιονέζα με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και το μπλε τυρί και ανακατεύουμε με πιρούνι λιώνοντας τα μεγαλύτερα κομμάτια του ροκφόρ. Ψήνουμε το ψωμί μέχρι να ροδίσει και αλείφουμε από την μία του πλευρά το μείγμα της μαγιονέζας. Συνεχίζουμε στρώνοντας τη ντομάτα, το μαρούλι, το μπέικον και σκεπάζουμε το σάντουίτς μας με μια φέτα ψωμιού. Επαναλαμβάνουμε και απολαμβάνουμε!