Υλικά:
1 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρη, πολύ κρύα
3 κουταλάκια μέλι
1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει κάπως να σφίγγει και προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφήνουν ευδιάκριτο ίχνος τα ποδαράκια του μίξερ στην κρέμα σαντιγύ και να είναι κάπως σφιχτή. Δεν πρέπει να την παραχτυπήσουμε. Βάζουμε την σαντιγύ σε κορνέ και σερβίρουμε σε ποτηράκι σαν ατομικό γλυκό ή γεμίζουμε ή γαρνίρουμε τούρτες και κέικ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.