1 κούπα πλήρη κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα
3 κουταλάκια μέλι
1 βανίλια (προαιρετικά)
Υλικά για τη γαρνιτούρα:
1 κουταλάκι μέλι
Λίγα φρέσκα φρούτα ή/και
Ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας
Πλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα φρούτα μας. Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια. Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο χαμηλώνουμε ταχύτητα και μόλις αρχίσει να κάνει ευδιάκριτες γραμμές και κορυφές σταματάμε αμέσως το χτύπημα. Προσοχή να μην σας παρασφίξει. Στη συνέχεια σερβίρουμε την σαντιγύ σε ποτηράκια ή μικρά μπωλ και γαρνίρουμε με τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και λίγες γραμμές ή σταγόνες μελιού. Φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.