200γρ. πλιγούρι
3-4 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
2-3 κουταλιές φρέσκο δυόσμο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες
1/2 αγγούρι
1 λεμόνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια, σε τετράγωνα το αγγούρι και βγάζουμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε τετράγωνα. Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι με καπάκι το πλιγούρι και το περιχύνουμε με βραστό νερό, τόσο ώστε να το καλύψει. Ανάβουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Σβήνουμε το μάτι, καπακώνουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σταθεί για ένα τέταρτο περίπου. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα περίπου και προσθέτουμε το αγγούρι και την ντομάτα. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.