1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 κουτί πορτοκαλάδα φάντα
1 1/2 πακέτο αλεύρι φάριν απ
2 βανίλιες
Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Υλικό για πασπάλισμα:
Τριμμένο ινδοκάρυδο (καρύδα)
Σε ένα μπωλ βάζουμε την πορτοκαλάδα, το σπορέλαιο και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε σε σφαιρικό ή οβάλ σχήμα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τα γλυκάκια μας και φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρολίτσα τα υλικά και βράζοντάς τα για δέκα λεπτά περίπου. Βουτάμε στο ζεστό σιρόπι τα μεθυσμένα μας, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και είναι έτοιμα!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Kara, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!