400ml ρύζι Καρολίνα
4 ντομάτες
5 πιπεριές κέρατο
2 κρεμμύδια ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
1 κονκασέ
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 κ.σ. αλάτι
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ελαιόλαδο
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και τον αφήνουμε να προθερμανθεί μέχρι να ετοιμάσουμε το φαγητό μας… δεν θα αργήσουμε (ελέγξατε μήπως έχει ξεχαστεί μες στον φούρνο τίποτα;).
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από ντομάτες και πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά ακανόνιστα κομματάκια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε όπως για την χωριάτικη σαλάτα μας. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, αφαιρούμε το φύτρο τους και τις κόβουμε και αυτές σε ακανόνιστα κομματάκια.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε λαδάκι (όχι τσιγκουνιές, όχι και ποτάμι!). Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά μαζί και 1,5 λίτρο καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο. Σε μία ωρίτσα σβήνουμε τον φούρνο και μετά από 15-20 λεπτά, βγάζουμε το φαγητό μας και το απολαμβάνουμε!