1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αμμωνία διαλυμένη στο νερό που γράφουμε παραπάνω
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη ανακατεμένη
Υλικά για το σιρόπι:
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Χυμός μισού λεμονιού
Ανακατεύω πρώτα τα στερεά υλικά σε λεκάνη. Μετά τα υγρά σε μια άλλη. Τα ενώνω και ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 170 βαθμούς για 35-40λεπτά. Το σιροπιάζω κρύο με ζεστό σιρόπι.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!