2 πακέτα σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
2 κουταλάκια αμμωνία
1 κουταλιά μαστίχα σκόνη
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την αμμωνία και τη μαστίχα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι καλά. Ρίχνουμε λίγο – λίγο 2 φλιτζάνια νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό μείγμα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε λίγο τα αμύγδαλα μέχρι να ξεφλουδίζονται εύκολα. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα 4. Σε αντικολλητικό ταψί ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας. Εν τω μεταξύ θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για πέντε λεπτά. Φροντίζουμε να διατηρηθεί το σιρόπι μας ζεστό. Όταν ψηθεί το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και χωρίς να το βγάλουμε από το ταψί το περιχύνουμε με το σιρόπι.