Υλικά:
200 γρ. τυρί ροκφόρ
1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
1/2 φλυτζάνι λάδι
4 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές μουστάρδα
1/2 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το τυρί και το θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε την μουστάρδα και το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Πριν χρησιμοποιήσουμε την σως Βινεγκρέτ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.