Υλικά:
1 1/3 κούπας γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
30γρ. αλεύρι
50γρ. βούτυρο
3 κουταλιές κακάο σκόνη
Λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το κακάο με το αλεύρι και το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτουμε και το γάλα κρύο όπως είναι και με ένα μίξερ χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Όταν σφίξει καλά η κρέμα μας την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια ανακατεύοντας.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.