6-8 σκελίδες σκόρδου
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1/2 κρασοπότηρο ξύδι
2-3 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρούμε το φύτρο στο κέντρο τους και τις χοντροκόβουμε. Τις τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τις βγάζουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε την φωτιά κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά 1 ποτήρι νερό (ίσως να μη χρειαστεί όλο), το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ταιριάζει με χλωρά κουκιά ή τηγανητές αγκινάρες.