Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Ντομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Σκόρδα
Μέλι
Κρασί
Ξύδι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα ταψί κόβουμε τις ντομάτες μας στα τέσσερα. Μέσα στο ταψί κόβουμε τα κρεμμύδια μας και τα σκόρδα μας. Προσθέτουμε μέλι, ξύδι, κρασί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σταυρώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο μας για 1 ώρα σε πολύ δυνατή θερμοκρασία. Κατόπιν ρίχνουμε το περιεχόμενο του ταψιού σε μια μπασίνα και με ένα ραβδομπλέντερ λιώνουμε τις ντομάτες μας. Μεταφέρουμε τη σάλτσα μας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τη βράζουμε μέχρι να στεγνώσει από τα πολλά υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς. Φυλάμε τη σάλτσα ψητής ντομάτας σε γυάλινα βάζα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!