2 πορτοκάλια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές ρούμι
1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Παίρνουμε το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και από μισό λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ρούμι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή φωτιά. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά και διαλύουμε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στη σάλτσα πορτοκαλιού, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πριν την χρησιμοποιήσουμε περιμένουμε να κρυώσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές κρέπες, σε κρέμες και σε τάρτες.