4 κιλά ντομάτες ώριμες
4 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές ζάχαρη
8 καυτερές πιπερίτσες
1 φλιτζάνι ξύδι
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές πιπέρι
2 κουταλάκια μπαχάρι
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 ξύλο κανέλα
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τις πιπεριές και τις πιπερίτσες. Τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβουμε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα βράζουμε καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει, περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ. Στη συνέχεια το σουρώνουμε σε σουρωτήρι με στρογγυλές τρύπες ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα σπόρια από τις ντομάτες. Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, του προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βράζουμε για μία περίπου ώρα ακόμη. Αφαιρούμε την κανέλα και το μπαχάρι και φυλάμε το μείγμα σε μπουκάλια ρίχνοντας από πάνω του λίγο λάδι ώστε ο αέρας να έρχεται σε επαφή με το λάδι και όχι με τη σάλτσα τσίλι.