2 κιλά μύδια με το κέλυφος τους
1/2 κιλό ντομάτες
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό
Πάπρικα καυτερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε το κέλυφος των μυδιών με ένα μαχαίρι και τα πλένουμε καλά. Σ’ ένα τηγάνι με καπάκι ρίχνουμε το κρασί και αρχίζοντας να βράζει ρίχνουμε τα μύδια, τα σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν. Αυτά που δεν άνοιξαν τα πετάμε. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και κρατάμε το ζουμί που έβγαλαν αφού το σουρώσουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, πάπρικα και λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε το μαϊντανό και τα μύδια (αφού αφαιρέσουμε τα κελύφη τους) και αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσει.
Προσθέτουμε στο ζουμί που κρατήσαμε νερό, λίγο αλάτι και βράζουμε μακαρόνια ή κοφτό μακαρονάκι. Τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα. Ένα νόστιμο πιάτο γι’ αυτούς που νηστεύουν και όχι μόνο…
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!