1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες ή κονκασέ
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο (τουλάχιστον)
1 κουταλάκι βασιλικό
2 κουταλιές πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σε αυτό σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κιμά όταν τα κρεμμύδια έχουν ροδίσει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και μετά από πέντε λεπτά το κρασί. Διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι ζεστού νερού τον πελτέ και τον ρίχνουμε μαζί με τις ντομάτες μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.