1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες ή κονκασέ
2 κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
Αλάτι πιπέρι φύλλο δάφνης
4 κουταλιές μαϊντανό
3 κουταλιές ελαιόλαδο (τουλάχιστον)
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σε αυτό σοτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια. Όταν μαραθούν τα κρεμμύδια ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, και το αλατοπίπερο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Όταν φύγουν τα υγρά ανακατεύουμε διαρκώς για λίγη ώρα και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.