1 κιλό φράουλες καθαρισμένες
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις φράουλες. Ζυγισμένες θα πρέπει να είναι 1 κιλό τώρα. Σε ένα μπλέντερ τις πολτοποιούμε. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε βοηθώντας με κουτάλι ή με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να μείνουν μόνο τα σπόρια μέσα στο σουρωτήρι.
Σε σωτέζα ή πλατύ τηγάνι βάζουμε τον πολτό φράουλας, την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και αφαιρώντας τον αφρό από τα πλάγια του σκεύους. Χαμηλώνουμε λίγο ακόμη την θερμοκρασία και βράζουμε για δέκα περίπου λεπτά ακόμη. Η σάλτσα φράουλας θα γίνει περίπου μισό λίτρο. Φυλάσσεται για μία εβδομάδα στο ψυγείο.