Μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα κομμένα σε φέτες
Κρέμα γάλακτος
Σκόρδο
Κύβο βοδινού
Πιπέρι-αλάτι
Ρίγανη
Βούτυρο
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια με το βούτυρο. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τρίβουμε στον τρίφτη το σκόρδο πάνω από τα μανιτάρια και πιπερώνουμε. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τρίβουμε επίσης στον τρίφτη, τον κύβο και ρίχνουμε την ρίγανη και ελάχιστο αλάτι (είναι αλμυρός ο κύβος). Όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει και να παίρνει σκούρο μπεζ χρώμα, είναι έτοιμη. Συνοδεύει τέλεια πιλάφι, φιλέτα μοσχαρίσια ή χοιρινά και σνίτσελ.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Κάρεν Ζυγούρου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!