Υλικά:
1 φλυτζάνι κρασί Μαδέρα
1 κρεμμύδι ξερό
1/3 φλυτζανιού αλεύρι
50γρ. βούτυρο
1 κύβο νοστιμιάς βοδινού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 φλυτζάνια νερό και όταν ζεσταθεί διαλύουμε σε αυτό τον κύβο βοδινού και το αφήνουμε να βράσει. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το αλεύρι. Κατόπιν ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα Μαδέρα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.