1 πακέτο ζυμαρικά
2 πασάτες ντομάτας
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους. Κρατάμε μια κούπα νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει αλ ντέντε και τα σουρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του σοτάρουμε πολύ καλά το κρεμμύδι μας να μαλακώσει και να γυαλίσει. Όταν γίνει αυτό προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε τις πασάτες ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, μαϊντανό και λίγο από το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα και τα στραγγισμένα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να γεμίσουν με σάλτσα. Εάν είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε και λίγο από το νερό που φυλάξαμε, αυτό δηλαδή που έβρασαν τα ζυμαρικά μας. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και τριμμένο κίτρινο τυρί και απολαμβάνουμε.