1 pummaro για κοκκινιστά
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μοσχοκάρυδο
Κανέλα
Πιπέρι μαύρο
Μπαχάρι
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
Χτυπάμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ ή τα ψιλοκόβουμε σταυρωτά σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια αμέσως, πριν να κάψει το λάδι. Σκοπός είναι να βράσουν, όχι να τσιγαριστούν.
Μετά από 10 λεπτά (σε μεσαία φωτιά) ρίχνουμε το pummaro ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2 με 2 ποτήρια νερό να βράσουν όλα μαζί περίπου 20 λεπτά (να δείτε να έχει πιει αρκετό νεράκι) βάζετε τα μπαχαρικά και αφήνετε άλλα 5 λεπτά. Αν σας αρέσει το καυτερό βάλτε και το ταμπάσκο.
Είναι ιδανική για κοκκινιστά και ειδικά για τας-κεμπάπ.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Γραμμενίδου, και την ευχαριστούμε πολύ.