2 κονσέρβες πασάτα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για δύο λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και αφήνουμε να σιγοβράσει για δέκα περίπου λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι αν κρίνουμε ότι χρειάζεται. Η σάλτσα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φοκάτσια, πίτσα, αλλά και πάρα πολλά άλλα φαγητά όπως μακαρονάδες, λαζάνια και άλλα.