Υλικά:
1 κιλό φράουλες
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές kahlua ή tia maria
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε απ’ τις φράουλες το κοτσάνι και τις πλένουμε προσεχτικά. Σε ένα χαμηλό φαρδύ σκεύος βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το λικέρ, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ελάχιστο νερό, αποσύρουμε το σκεύος απ’ την φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε το κορν φλάουρ στις φράουλες. Ξαναβάζουμε το σκεύος στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το χρησιμοποιούμε αφού πρώτα κρυώσει.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.