Υλικά:
1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
120γρ. κριμ τσιζ
1/2 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι ιταλικά μυρωδικά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κριμ τσιζ και τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο και ξερό σκόρδο σε σκόνη το μείγμα μυρωδικών, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη και η σάλτσα αλφρέντο είναι έτοιμη να την απολαύσουμε στα αγαπημένα μας ζυμαρικά ή φαγητά.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.