Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
2 κιλά σαλιγκάρια καθαρισμένα
10 κρεμμύδια ξερά κομμένα χοντρά
4 ντομάτες τριμμένες
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι νερού κρασί
Μπαχάρι
Κανέλλα
Γαρύφαλλο
Δάφνη
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Έχουμε πλύνει καλά τα σαλιγκάρια (τους χοχλιούς που λένε στην Κρήτη) και τα έχουμε βράσει για περίπου μία ώρα σε νερό μαζί με ξύδι. Σε μια φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας. Σε ένα πιατάκι βάζουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και τη δάφνη. Στο τηγάνι μας ρίχνουμε τον πελτέ να τσιγαριστεί κι αυτός και να φύγει η ξινή γεύση του. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, τα μπαχαρικά μας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα σαλιγκάρια μας, ανακατεύουμε προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω, ρίχνουμε λίγο νεράκι χλιαρό και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα κρεμμύδια μας και να δέσει η σάλτσα του φαγητού μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!