2 κιλά σαλιγκάρια
2 φλιτζάνια πίτουρο ή αλεύρι
6 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κιλό ντομάτες
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 δαφνόφυλλα
Μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αν αγοράσουμε τα σαλιγκάρια από την αγορά, τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπωλ με νερό από τη βρύση και μετά από λίγη ώρα αφαιρούμε τη μεμβράνη που πιθανόν να καλύπτει την τρύπα του κελύφους. Τα αφήνουμε στη συνέχεια να σταθούν μέσα στο νερό και όσα εμφανιστούν έξω από το κέλυφος τα χρησιμοποιούμε. Τα υπόλοιπα είναι νεκρά και τα πετάμε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία που ισχύει τόσο για τα σαλιγκάρια που αγοράσαμε, όσο και για τα σαλιγκάρια που έχουμε μαζέψει στον αγρό. Σε ένα πανέρι βάζουμε τα ζωντανά σαλιγκάρια μαζί με λίγο πίτουρο ή αλεύρι και σκεπάζουμε το πανέρι με ένα πανί ή τούλι για να μη φύγουν, το οποίο δένουμε πολύ γερά πάνω στο πανέρι. Αφήνουμε εκεί τα σαλιγκάρια για 3 ημέρες και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα πλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σαλιγκάρια και τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα βράζουμε για περίπου μία ώρα σε δυνατή φωτιά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού σχηματίζεται αφρός τον οποίο και αφαιρούμε. Όταν βράσουν με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Μόλις ροδίσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, ένα φλιτζάνι νερό, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη τη κατσαρόλα. Όταν δέσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο για δέκα λεπτά ακόμα.