Υλικά:
Περίπου μισό κιλό σαλιγκάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Θυμάρι
Πιπέρι σε κόκκους
Αλάτι
Λάδι
Χυμός ντομάτας
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ίσα να καλύπτονται. Μόλις πάρει βράση χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σωτάρουμε με 1/2 ποτήρι λάδι και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το θυμάρι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, λίγο αλάτι και λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου μια ώρα.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Στέλλα Σωτηρίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.