Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Σαλιγκάρια
Αλεύρι
Βάζουμε τα ζωντανά σαλιγκάρια σε ένα πλαστικό τελάρο που έχουμε βάλει στο κάτω μέρος του εξωτερικά ένα χαρτόκουτο. Τους ρίχνουμε αλεύρι και τα αφήνουμε για μια εβδομάδα, σκεπασμένα με σήτα ή κάτι παρόμοιο για να παίρνουν αέρα και να μην φύγουν από το τελάρο.
Μετά από αυτές τις μέρες τα βράζουμε σε νερό που έχουμε ρίξει αλάτι και ξύδι. Τα βράζουμε 3-4 φορές (αλλάζοντας νερό) μέχρι να σταματήσει το νερό να έχει χρώμα και να είναι διαυγές. Μετά μπορούμε να τα μαγειρέψουμε ή να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!