500gr ζυμαρικά βίδες
25 φέτες μπέικον σε κύβους
20 φέτες ζαμπόν σε κύβους
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
250gr κρέμα γάλακτος
250gr μαγιονέζα
Λίγο πιπέρι
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και τα σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε, με ελάχιστο βούτυρο, το μπέικον, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφού σωταριστούν καλά, προσθέτουμε το ζαμπόν. Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να "δέσει" η κρέμα με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι (αλάτι καθόλου) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε μια στρώση μακαρόνια, 2 κουταλιές μαγιονέζα και 2 κουταλιές από το μείγμα με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και η σαλάτα είναι έτοιμη.
Διατηρείται και σερβίρεται κρύα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κυριάκου Φανή και την ευχαριστούμε πολύ.