250γρ. πένες άβραστες
300-400γρ. ντοματάκια ή ντομάτες
500γρ. φασόλια βρασμένα
300γρ. σπανάκι φύλλα καθαρό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ελιές θρούμπες
Τυρί παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους να γίνουν αλ ντέντε. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα τα ντοματάκια, αφήνοντας άκοπα μερικά για γαρνιτούρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα του σπανακιού, τις ελίτσες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι που να μαραθεί το σπανάκι μας. Ρίχνουμε μέσα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε μια πεντανόστιμη και θρεπτική σαλάτα φασολιών και ζυμαρικών.