1 μαρούλι
Μερικά φύλλα ρόκας
Λάχανο όσο θέλουμε
Καλαμπόκι κονσέρβα
Τοματίνια Σαντορίνης
Κασέρι σε κυβάκια
Σουσάμι καβουρδισμένο
Αλάτι
Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Υλικά για τη σάλτσα:
1 κουταλιά μέλι
Λίγο ξύδι
Αφού πλύνουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το κασέρι και αλάτι. Κατόπιν, φτιάχνουμε την σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 κουταλιά μέλι, λίγο ξύδι, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο και το βάζουμε πάνω στη φωτιά να καραμελώσει. Περιχύνουμε με τη σάλτσα την σαλάτα και προσθέτουμε το σουσάμι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Νατάσα Καρά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!