1 σαλάτα
1 καρδιά από μαρούλι
1 μαραθόριζα
1-2 κολοκυθάκια τρυφερά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αγγούρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2-3 λιαστές ντομάτες
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά σουσάμι
Μουστάρδα (ανάλογα με τα γούστα μας)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μας. Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα, κόβουμε σε ροδέλες το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και τις λιαστές ντομάτες. Κόβουμε τις σαλάτες σε λωρίδες ή σε κομμάτια. Στύβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό των εσπεριδοειδών, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με το μείγμα του γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.