400γρ. περίπου φρέσκο σπανάκι baby
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα ροκφόρ (μπλου τσιζ)
Μπέικον μαγειρεμένο και κομμένο
Υλικά για τη σάλτσα:
2/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές μηλόξυδο (ή 2 ξύδι από κρασί)
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη και την διαλύουμε στο μηλόξυδο και στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι και του ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας και το ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα καρύδια, το ροκφόρ και το μπέικον και περιχύνουμε τη σαλάτα με την υπόλοιπη σάλτσα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!