Μικρά ραπανάκια
Φύλλα από μπέιμπυ σπανάκι φρέσκο
Κρόκο αυγού βρασμένο σφιχτό
Στρογγυλά αλμυρά μπισκοτάκια
Κάρυ, πάπρικα
Κόβουμε με μαντολίνο πολύ λεπτά τα ραπανάκια, σχεδόν διαφανή. Διαλέγουμε δύο σειρές φύλλα μπέιμπυ σπανάκι, μια με λίγο μεγαλύτερα και μια με τα πολύ μικρά. Σε ένα μπωλάκι διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με ένα πιρούνι και του προσθέτουμε λίγο κάρυ και λίγη πάπρικα. Σε μια πιατέλα φτιάχνουμε με φόρμα το σχήμα της σαλάτας ή της μπάλας μας και στη συνέχεια γύρω γύρω βάζουμε τα αλμυρά μπισκοτάκια. Στο πάνω μέρος περιμετρικά βάζουμε τα μεγαλύτερα φύλλα σπανακιού και μπροστά τους σε δεύτερη σειρά τα μικρότερα. Τώρα θα φτιάξουμε τα λουλουδάκια από το ραπανάκι. Εάν το ραπανάκι μας είναι πολύ σκληρό ή πιο χοντροκομμένο καλό θα είναι να το περάσουμε για λίγα δευτερόλεπτα από βραστό νερό ώστε να έχει μια μικρή ελαστικότητα. Τέλος βάζουμε στο κέντρο του κάθε λουλουδιού κομματάκια από τον κρόκο του αυγού και η υπέροχη σαλάτα μας είναι έτοιμη να σερβιριστεί και να εντυπωσιάσει!
Σημείωση: Μπορούμε να γεμίσουμε την “γλάστρα μας με όποια σαλάτα επιθυμούμε αρκεί να είναι αρκετά σφικτή. Πατατοσαλάτα, ρώσικη, ουγγαρέζα, ή ακόμη και με κάποιο μείγμα τυριών, τυρόμπαλα δηλαδή.