Μαρούλι, ρόκα, αντίδια και σπανάκι σε ίσες ποσότητες
Ξερά σύκα ψιλοκομμένα
Σταφίδες
Κουκουνάρι
Γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε κυβάκια
Υλικά για τη σως:
Ελαιόλαδο
Ξύδι ή λεμόνι
Χυμό ενός ξινού πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Ελάχιστο κύμινο
Όλα τα λαχανικά τα πλένουμε καλά, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε. Σε σέικερ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για την σως.
Σε μια μεγάλη μακρόστενη πιατέλα στρώνουμε το μαρούλι και τα υπόλοιπα χορταρικά. Ρίχνουμε τα σύκα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τη γραβιέρα και λίγο πριν σερβίρουμε τη σως.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!